Charlotte Henst

Leeftijd: 31 jaar
Woonplaats: Schaijk
Werk: Beleidsadviseur Sociaal Domein Gemeente Lingewaard
Hobby’s: Vrijwilliger Scouting Schaijk, Bestuurlijke functie Scouting, Reizen

Hoi! Ik ben Charlotte Henst, 31 jaar, woon in Schaijk en sta op plek #4 bij Maashorst Vooruit! In het dagelijks leven werk ik bij de gemeente Lingewaard als Strategische Beleidsadviseur Sociaal Domein. Hier houd ik mij met name bezig met het jeugdbeleid, maar de afgelopen 1,5 jaar ben ik ook veel bezig geweest om alles rondom corona te organiseren in de gemeente. Naast mijn werk sta ik elke vrijdag voor een groep van zo’n 25 meiden van 10 tot 14 jaar bij Scouting Schaijk en ben ik raadslid in de gemeente Landerd voor DS97. Met de nieuwe gemeente in zicht, bleek al vrij snel duidelijk dat DS97 als partij zou stoppen. Maar mijn energie en interesse in de politiek zijn zeker nog niet weg! Ik wil mij daarom graag de komende vier jaar namens Maashorst Vooruit inzetten voor een prettige woonomgeving, waar burgerparticipatie en doe-democratie een belangrijke rol spelen. Inwoners weten immers het beste wat er nodig is in hun eigen wijk en als zij bereid zijn om hier tijd en energie in te steken, moeten we dit als gemeente faciliteren en ondersteunen!

Ook ga ik mij ervoor inzetten dat het jeugdbeleid, het ouderenwerk,  mantelzorgbeleid en de participatiewet goed worden uitgevoerd. Een nieuwe gemeente betekent een nieuwe kans om deze zaken goed te organiseren! Het moet duidelijk zijn voor inwoners waar ze terecht kunnen bij vragen op het gebied van het sociaal domein, en we moeten ervoor zorgen dat er veel preventieve en voorliggende hulp en ondersteuning beschikbaar is. Voorkomen is beter dan genezen! Je leest het al; genoeg energie en motivatie om mij in de nieuwe gemeente hard voor te maken!

Ik ben gedreven, zorgvuldig, zorgzaam, loyaal, sociaal, stressbestendig, samenwerkend. Dat kan ik ook kwijt in mijn werk als strategisch beleidsmedewerker sociaal beleid bij de gemeente Lingewaard (jeugdbeleid en corona). Mijn hobby’s bestaan uit scouting, lezen, koken, met vrienden afspreken, reizen maar ook een avondje op de bank hangen met mijn vriend is ook leuk!

ik wil graag iets betekenen voor de samenleving; eraan bijdragen om dit een mooiere plek van te maken (zie je terug in mijn werk, privé leven en dus ook in raadwerk). Het is makkelijk om van een zijlijn commentaar te hebben, maar als je verandering wilt, moet je zelf ook bereidt zijn om te doen! Belangrijk dat er ook vrouwen in de gemeenteraad zitten, om een ander geluid te laten horen en een goede afspiegeling te hebben in de gemeenteraad.